App's per aquest estiu!

Us volem presentar dues aplicacions per a mòbil i tauletes, gratuïtes i disponibles a Google Play i App Store:
La primera és l’App FEEC:
app-feec
La nova aplicació per a tauletes i telèfons mòbils de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) permet la identificació dels federats directament amb els seus propis dispositius.
A partir d’ara amb el teu mòbil podràs tenir tota la informació imprescindible com a federat de la FEEC. El federat en té prou amb el seu DNI i la seva data de naixement per identificar-se amb el seu carnet federatiu vigent i tots els detalls d’aquest. La nova e-llicència tindrà el mateix valor que la llicència física en els refugis de la FEEC.
L’usuari, més enllà de consultar el seu carnet federatiu, podrà entrar també a diferents seccions que proposa la nostra web.
L’App permet consultar les rutes dels senders de Catalunya o bé la disponibilitat de la xarxa de refugis de la FEEC.
Cal remarcar també que des de l’aplicació es pot accedir als avantatges per als federats (descomptes en diferents establiments i activitats), a la botiga de la FEEC i a l’actualització de les últimes notícies publicades.
 
La segona App es:
Alpify és una app totalment gratuïta que permet que qualsevol usuari que es trobi en una situació d’emergència enviï la seva posició als serveis de rescat que estan connectats amb el sistema.
Aquesta aplicació, està disponible, a més de a Catalunya, a tot el territori Espanyol, a banda d’estar integrada amb els serveis d’emergències de les principals estacions d’esquí de l’estat
Tenint en compte que l’únic moment en què un usuari ha de fer ús de l’aplicació és quan es troba en perill, els seus creadors n’han simplificat el funcionament al màxim fins a convertir-ne la interfície en un únic botó d’auxili.
alpify
El registre és imprescindible – Abans de realitzar una sortida, quan l’usuari descarrega l’app, cal que es registri introduint el seu nom i cognoms, telèfon, correu electrònic i les dades de contacte d’una persona a qui avisar en cas d’emergència.
Un cop fet, la pantalla principal de l’aplicació mostra un gran botó vermell d’emergència i un indicador que mostra que l’aplicació està registrant la localització GPS de l’usuari en tot moment. Si es prem el botó, Alpify envia una sol·licitud d’emergència amb la localització exacta de l’individu. L’organització es posa en contacte amb l’usuari per avaluar el cas i, si és necessari, avisen el 112. A més, si per problemes de cobertura el missatge no es pot transmetre a través d’Internet, l’app l’envia mitjançant un SMS tradicional.