"ENCORDADES" Premi a la millor pel·lícula de muntanya al Kendal Mountain Film

Encordades

Premi a la millor pel·lícula de muntanya del Kendal Mountain Film. Premi al millor realitzador al Festival de Torelló, …

Presentació de la pel·lícula Encordades, a càrrec d’Elisabeth Vergés. A partir de les 20:30h a la seu de la UEC de Mataró.
El film fa un repàs a la carrera de varies de les millors alpinistes o escaladores catalanes de la història com ara:
Carme Romeu, primera dona a escalar el Cavall Bernat i co-fundadora del Grup d’Alta Muntanya entre altres. Ester Sabadell, que té en el seu haver, cims de més de 8000m com el Nanga Parbat, el Manaslu, …  Helena Alemany, escaladora esportiva que ha superat més de tres 8b+, … Elisabeth Verges, pionera tant en escalada com en alpinisme i Mònica Verge, primera alpinista de l’estat a fer el Cho Oyu (juntament amb Magda Nos).
 
SINOPSI: Alpinistes i escaladores catalanes de diferents èpoques ens acosten a la seva passió per la muntanya, explicant la lluita personal que han protagonitzat per fer realitat els seus somnis d’alçada. Un recorregut per la història femenina de l’alpinisme i l’escalada a Catalunya, de la mà d’uns testimonis que han sobrepassat barreres i estereotips. Alhora, una mirada al paper de la dona en l’esport i la societat, des de el anys quaranta fins els nostres dies.
Podeu veure un petit tràiler a:  http://www.catalanfilmsdb.cat/ca/produccions/documental-televisio/encordades/3606/