L’entitat

Presentació

QUI SOM?

La Unió Excursionista de Catalunya de Mataró (UEC MATARÓ) és una entitat excursionista i cultural que va néixer el 1935 com a resultat de la fusió de les entitats mataronines: Grup Excursionista Mataroní, Club d’Esquí Mataró, Centre Excursionista Laietana i Secció Excursionista de la Societat Iris.   Formem part de la Unió Excursionista de Catalunya Agrupació Esportiva (UEC) entitat fundada al 1932. Aquesta entitat ha desenvolupat de manera col.lectiva una xarxa de refugis de muntanya, pública des del 1975, la revista bimensual Excursionisme i ha creat l’Arxiu Bibliogràfic Excursionista. El 1983 va rebre la Creu de Sant Jordi> de la Generalitat de Catalunya. La UEC MATARÓ és una entitat sense ànim de lucre, consta en el registre d’entitats esportives de la Secretaria General de l’Esport, és membres de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i de la Federación Española de Deportes de Montaña y Escalada (FEDME).

QUINS SON ELS NOSTRES OBJECTIUS?

El nostre objectiu principal és la pràctica de l’excursionisme en totes les seves facetes esportives. També és un objectiu de l’entitat, en caràcter subsidiari, dur a terme activitats de tipus cultural, educatiu, científic, de lleure i de defensa, manteniment i millora del medi on es desenvolupen aquestes activitats.

Som solidaris, en la mesura de les nostres possibilitats amb les iniciatives de les organitzacions socials i humanitàries del nostre municipi. Col·laborem amb diferents entitats de l’àmbit municipal i col·lectius per contribuir a fer un món més sostenible, igualitari i just.

 

COM HO FEM?

Tenim en funcionament diversos programes d’activitats guiades, adreçats a joves i grans, per a tots els gustos i nivells d’esforç per intentar donar cabuda a totes les inquietuds. Les activitats guiades són una forma senzilla i segura d’iniciar-se i practicar esport o d’arribar a assolir fites de la mà d’un professional.

Fem formació: organitzem cursos, tallers, conferències, etc., per tal de facilitar la iniciació i el perfeccionament de la pràctica dels esports de muntanya amb la finalitat d’augmentar la seguretat i l’assoliment dels reptes personals.

Una vegada assolits els coneixements i la seguretat, hi ha la possibilitat de continuar la pràctica esportiva a través de les diferents seccions o grups de l’entitat que ens permeten conèixer gent amb qui compartir experiències.

Per tal d’assolir els objectius l’entitat es recolza en l’aportació voluntària dels socis i sòcies que organitzen o participen en la realització de les diferents tasques.

ON ACTUEM?

Organitzem activitats locals però també a qualsevol part del món on es pugui gaudir de la muntanya i la natura.

Disposem d’un local social gran i cèntric amb múltiples equipaments (sala d’actes, gimnàs, rocòdrom, sales de reunió, biblioteca…) que ens permeten complementar les nostres activitats.

 

QUIN ÉS EL NOSTRE FUNCIONAMENT?

Tenim una Junta Directiva, escollida democràticament en assemblea de socis que s’encarrega de dirigir l’entitat d’acord amb els Estatuts, de manera voluntària i durant un període màxim de 6 anys.

JUNTA DIRECTIVA ACTUAL

Període 2022-2028

 • President : Daniel Tavares
 • Sotspresident: Vacant
 • Secretaria: Núria Benaiges
 • Tresorer: Xavier Barberà
 • Vocal Secció Foto-cine: Jaume Estapé
 • Vocal Secció SAME: Sergi Lugo
 • Vocal Secció Muntanya: Antoni Aniento
 • Vocal Secció BTT: Marc Floriach
 • Vocal Secció SIM: Daniel Tavares
 • Vocal Grup TRAIL: Sergi Lugo

SERVEIS ALS MEMBRES DE L'ENTITAT

Organització d’activitats:

 • Sortides, marxes, viatges, expedicions i altres activitats per gaudir de la muntanya gratuïtes o amb descompte pels socis.
 • Conferències, exposicions, projeccions i altres activitats complementàries que es fan al local social, de manera gratuïta o amb descompte de soci.
 • Organització de cursos relacionats amb els esports de muntanya sota l’aixopluc de la FEEC, activitats anuals per la millora de la forma física o entrenaments, cursos d’iniciació per a totes les edats.
 • Activitats de reconeixement als socis que porten més de 25, 50 o 75 anys a l’entitat, als socis que han assolit una fita important en muntanya (primer 3000…) o han assolit algun títol o menció.
 • Descomptes en altres instal.lacions i comerços relacionat amb els esports de muntanya

Inscripció en activitats

 • Prioritat d’inscripcions a les sortides i activitats organitzades per l’entitat així com a totes les demés activitats de les entitats agrupades dins de la UEC Agrupació.

 Tràmit d’assegurances esportives:

 • Llicència de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya sola o conjuntament amb la Federación de Deportes de Montaña.
 • Assegurances temporals per a fer activitats que organitza l’entitat, relacionades amb esports de muntanya.

Instal·lacions:

 • Local social amb sales de reunions, rocòdrom per practicar l’escalada i gimnàs, sala de ioga, biblioteca i sala d’actes i exposicions de 55 m2^amb un aforament de 100 persones, equipada amb un canó de projecció i sonoritzada.
 • La UEC Agrupació té arreu de Catalunya una xarxa pròpia de refugis i xalets que podeu utilitzar a preus excepcionals (http://www.uec.cat/refugis). També podeu gaudir de preus avantatjosos en refugis de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya. També podeu gaudir dels nostres Terrenys d’Acampada: Els Gorgs (Puigcercós, el Berguedà) Caro (Els Ports de Tortosa) Llinars de l’Aiguadora (Berguedà)

Lloguer de Material

 • Descompte a diferents establiment per lloguer de material
 • La secció de Material de la UEC de Gràcia ( http://www.uecgracia.cat ) i UEC de Barcelona és oberta a tots els membres de la Unió Excursionista de Catalunya. Per a llogar material cal presentar el carnet de soci.

Informació i publicacions

 • Us facilitem informació puntual per correu electrònic, a través de la web i xarxes socials sobre les activitats que s’organitzen a l’entitat i a la UEC agrupació.
 • Revista “Excursionisme” gratuita pels associats ( http://www.excursionisme.cat/)
 • Calendari anual amb fotografies espectaculars sobre la muntanya i altres iniciatives en diferents formats

Quotes:

 

Modalitat

Quota d’alta

Pagament Quadrimestral

(gener, maig, setembre)

Pagament

Anual

(gener)

Serveis

Individual federatiu

 

——

——–

20€

Només  treure la llicència federativa o monitoratge

Individual jove

(18-25 anys)

30 €

14 €

42 €

 

Soci de ple dret

Individual +25

(majors 25 anys)

30 €

20€

 60 €

Soci de ple dret

Individual Sènior

( jubilats)

 

30 €

12€

36 €

 

Soci de ple dret

Familiar

(parella i 2 fills fins a 25 anys)

30€

50€

 150 €

Parella, socis de ple dret

Família nombrosa

(parella i  fills fins a 25 anys )

30€

50€

150 €

Parella, socis de ple dret

Família monoparental

(adult i fills fins a 25 anys)

30 €

40€

 120 €

 

Adult, soci de ple dret

Familiar sènior

(jubilats)

30 €

21€

63 €

Parella socis de ple dre