Matinal al Lluçanès

Malgrat la previsió meteorològica, a 2/4 de deu del matí de diumenge 8 d’abril ens trobem tot una colla a Sta Creu de Jotglar: L’Anna i la seva família de Taradell, en Ferran i la Maria de Mataró, en Raül i la Conxi de Llinars, la Maria i, nosaltres tres, que avui fem d’amfitrions. Junts descobrirem aquesta subcomarca de Catalunya: El Lluçanès.
Aparquem els vehicles al costat del Monestir de Santa Maria de Lluçà, la sortida coincideix amb una cursa de BTT, hem d’anar en compte. Sortim en pujada seguint el GR-1 i en una estona ens desviem cap a la Masia del Castell (espectacular masia, avui abandonada) on trobem un cartell que hi diu “Deixa el cotxes a descansar i comença a caminar”. Pugem tot mirant el cel cap a l’ermita de Sant Vicenç, de planta rodona, fins el castell. On podem gaudir d’una bonica vista sobre la plana. Els núvols ens tapen les muntanyes.
Comencem a baixar i ens atrapa la pluja, ens arrecerem a la masia del Castell, on fem alguna foto i seguim la ruta sota la pluja cap a Can Vilaró i de nou al cotxe. Avui agraïts de la llar de foc i un dinar ben merescut.

IMG_20180408_110817Vistes des del castell de Lluçà

IMG_20180408_113754Al fons Can Vilaró