Sortida d'Esquí de Muntanya

IMG_4110bis

El divendres ens truquem els 3 incondiconals, dubtem d’on anar degut a que avisen de risc 4 d’allau de fusió i placa en alçada.

Faig proposta d’anar a fer una travessa per una carena que s’extén al llarg de quilòmetres amb petits sifons i es manté sempre per sobre de 2000 metres amb ascenció continua arribant a 2.600m. La intenció era acampar en alçada i evitar el risc d’allaus.

IMG_4083bis

Dissabte quedem a les 6.00 a Barcelona i a l’arribar a lloc veiem encara núvols enganxats i bastant vent. Per això, decidim passar a pla B: una vall llarga solitària i d’una vellesa extraordinària que sempre havia vist desde dalt però mai l’havia trepitjat, amb lloms suaus, tubs,  llacs, planuries….
Després de 5 hores de llarg recorregut arribem al xalet que ens acull a 2517m d’alçada, ja fa estona que neva i el sol no l’hem vist en tot el dia, el vent també fa estona que ens acompanya. El llibre de signatures ens demostra que ningú arriba a l’hivern aquí sóm els segons en venir des del mes de novembre de l’any passat. Fem una becaina, al cap d’hora i mitja ens llevem fonem neu i sopem, el vent bufa i ens acompanya amb el seu so tota la nit a cau d’orella, demà serà un altre dia.

IMG_4070bis
Diumenge la llum que passa per la finestra ens lleva, donem un cop d’ull a fora, fa sol, hi decidim enfilar-nos al cim més proper el més aviat possible abans que transformi la neu i es despengin les llengües de cornises que desafien la gravetat sobre el coll que hem de superar. Fem cim, un 2747 m, vistes extraordinàries, foto i descens trepitant un altre cop el refugi carreguem andròmines i avall que fa baixada, tancat la vall per una altra banda, fent circular.

IMG_4059bis
Una sortida molt bonica amb poc risc d’allau ideal per quan fan aquests avisos.
Ah! per cert, com veieu no he nombrat cap lloc prefereixo que investigueu i si no veniu a la propera.

Us esperem a la propera: Mont Valier- Corredor Faustin el 3-4 Maig.