TRAVESSA BTT de RUPIT A BLANES – 18 d'octubre

TRAVESSA BTT

RUPIT – BLANES SA PALOMERA

Cartell Rupit-Blanes

Travessa en Btt des del cor del Collsacabra fins a l’inici de la Costa Brava

5 d'octubre 2013

110 quilòmetres i  2.100 metres de desnivell positiu i 3.000 de negatius.

Trasllat amb autocar des de Mataró a Rupit. Sortida de Mataró des de  la Laia l’Arquera C/Ernest Lluc, a les 6:00 h. Es donarà un petit refrigeri a Rupit abans de començar a pedalar.
La travessa es realitza amb GPS, per lliure o en petits grups.
No hi haurà cotxe escombra de manera que en cas d’abandonar, cada participant s’ha de fer  responsable d’ell mateix.
Cal disposar de llicència federativa (assegurança) o haver fet el pagament juntament amb la inscripció per adquirir-ne una de temporal.
PREUS: SOCIS – 20€  NO SOCIS –  25€  Assegurança Temporal – 5€
El Preu inclou el trasllat amb autocar, el refrigeri i el dinar a Can Trunfu (Arbucies)
Reunió informativa: el dimarts 7 d’octubre a les 19:30h a la UEC – C/Nou, 29
Inscripcions UEC Mataró C/ nou, 29 Tel. 937961430 de dimarts a divendres, de 19-21h
Per a més informació podeu trucar al:  647327303 o 658906103


RECORREGUT
Rupit:
Sortim de Rupit direcció al pantà de Sau per asfalt. Passada la cruïlla de Sant Joan de Fàbregues i desprès d’una forta pendent, girem a l’esquerra i deixem l’asfalt. Baixem direcció al pantà de Susqueda per una forta pendent de pedregam i passant per un bosc d’eucaliptus fins a arribar al nivell del pantà. Seguim vorejant el pantà fins a arribar a una pedrera, la travessem i baixem fins la presa.
 
Presa de Susqueda-Osor:
Travessem la presa i tornem a resseguir el pantà per l’altre costat fins a arribar a una cruïlla que ens pujarà fins a ‘el Coll’. Quan arribem al Coll travessem la carretera i comencem a baixar cap Osor passant per l’ermita de Sant Miquel.
IMG108
 
Osor-Sant Hilari Sacalm:
Creuem el poble d’Osor i sortim a la carretera, l’agafem direcció Anglès i a poca distància tombem a la dreta per començar a pujar fins a el Sobirà. Del Sobirà seguirem la pista que ens portarà fins Sant Hilari.
DSC_0206
Sant Hilari-Arbúcies:
Travessem Sant Hilari i pugem cap a la urbanització del Serrat, creuem la carretera i ens enfilem per trobar un bosc força frondós. Anem fent camí fins a trobar una entrada de corriol que ens portarà fins la carretera de Sant Hilari a Espinelves. Seguim la carretera  passant pels Cortals, la Fàbrega i just passat la Fàbrega agafem un camí a l’esquerra amb forta pendent. Seguint camins arribem a ‘l’eix’ (carretera C-25). Un cop travessat el pont tombem a l’esquerra per anar a buscar el lateral de l’eix. Un cop passada una petita sorrera, baixem a la dreta i tornem a girar a la dreta. Al cap d’uns quilòmetres trobem una casa amb una pista de tennis que haurem de vorejar direcció Cal Trunfu, lloc on tindrem preparat un bon dinar.
DSC_0201
 
DSC_0193
Arbúcies – Gaserans:
Desprès d’un bon àpat baixem fins al poble d’Arbúcies, a la carretera tombem a la dreta i anem a buscar el restaurant la Corbadora. Hi passem pel cantó i anem a buscar el camp de futbol. Un cop al camp de futbol ens enfilem per un camí amb una forta pendent per pujar a buscar un canal d’aigua. Sortim a una urbanització i seguim l’asfalt fins a trobar altre cop el canal d’aigua. Anem una bona estona seguint el canal amb unes vistes molt xules del poble d’Arbúcies. Un cop s’acaba el canal creuem una altra urbanització i agafem un corriol on anirem seguint el sender PR-C 201 amb marques blanques i verdes fins arribar al Castell de Montsoriu (hi ha molt de tros de corriol). Un cop arribem sota el castell, deixem les marques del PR i voregem el castell per l’esquerra i de baixada. Atenció no passar-se la següent cruïlla. Seguim fent camí fins a trobar una forta pendent que ens portarà fins al coll de la Creu (carretera que porta a Breda). Travessem la carretera i comencem a pujar durant una estona fins que baixem cap al poble de Gaserans.
 
Gaserans – Tordera
Sortim de Gaserans per carretera fins a arribar a la línia de l’AVE. Girem a l’esquerra pel costat de les vies fins a trobar un pont per passar-hi per sota. Seguim el camí fins a arribar a unes pistes de tennis (càmping). Creuem la carretera per sota el pont per anar a buscar el polígon de Gaserans i quan arribem al final del polígon travessem la Tordera per sobre un pont de ferro. Un cop passat el pont de ferro, girem a l’esquerra i entre el riu i l’autopista seguim fins a travessar una fondalada poc visible que ens porta a sortir al costat d’uns vivers. Seguim pel costat de l’autopista i al segon pont que trobem per creuar-la la travessem direcció Fogars de la Selva (o Fogars de Tordera). Passem unes cavallaries i avancem pel costat de l’autopista per una carretera asfaltada. Un cop arribem a Fogars, passem pel costat del camp de futbol, anem a buscar el cementiri i a partir d’aquí seguim unes marques de PR que ens guien fins a Tordera.
 
Tordera – Blanes – Sa Palomera
Un cop a Tordera travessem el poble i anem a buscar el riu. Des d’allà anem baixant per la banda esquerra de la Tordera seguint les marques de GR. Un cop dins el poble de Blanes anem a buscar el passeig marítim per acabar a la punta de sa Palomera, considerada l’inici de la Costa Brava.
Sa Palomera I
Un cop a Blanes, per tornar a Mataró hi ha l’opció d’anar fins a l’estació de Rodalies de Blanes. Trens direcció Mataró (uns 40 min. de trajecte) amb sortides a les:  17:07; 17:36; 18:07; 18:32; 19:03; 19:33; 20:03; 20:33 i 21:03 hores.