Via ferrada Cala del Molí – 14 de febrer

Ferrada
 

Situada en plena Costa Brava, la Via Ferrada de la Cala del Molí de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) és la única de tot Europa que dóna al mar. La via ferrada de la Cala del Molí, és una via ferrada difícil, no apta per a menors de 12 anys.

 Seguint un corriol, que baixa vertiginosament i està equipat amb cordes, arribarem a l’itinerari pròpiament dit. Aquest consisteix en un flanqueig resseguint un espadat penjat una desena de metres sobre el mar. La via ens permet assegurar-nos en tot moment a un cable d’acer. El recorregut és horitzontal, però en diversos trams -els més complicats- haurem de realitzar petites pujades i baixades sempre amb l’ajuda de graons i agafadors. Consta de dos trams, el primer transcórrer entre diferents illetes on uns ponts nepalins ens ajudaran a passar d’una banda a l’altre. Abans del segon tram ens trobem una via d’escapament a l’esquerra que torna a l’inici de la via (bona opció si no ho veiem clar o anem curts de forces). Ja que el segon tram es tracta d’una paret desplomada que tira molt de braços, on posarem més a prova la nostra força. En finalitzar la via trobarem un corriol que en pujada pronunciada ens durà ràpidament a l’inici de la via ferrada des d’on només ens restarà desfer el camí d’aproximació.

La roca de granit ataronjat i esquitxat de quars i la varietat cromàtica del mar, converteixen aquesta ferrada en una de les més boniques de Catalunya.

Durada de l’activitat: De 2 a 3 hores.

Més informació: Via ferrada