XERRADA I PRESENTACIÓ DEL LLIBRE: "LOS INUIT. CAZADORES DEL GRAN NORTE".

Sin-título-1

Francesc Bailón, el proper dimecres 17 de febrer, ens presentarà la seva obra, Los inuit. Cazadores del Gran Norte que ens acosta a un poble que es coneix més pel seu nom que per la seva realitat cultural. A partir de les històries locals, i en un lloc tan inhòspit i fred com és l’Àrtic, ens endinsem en una cultura que, en molts aspectes, ha romàs inalterable al llarg dels segles, i que ha seguit respectant el seu entorn natural com estratègia principal de la seva subsistència.


L’apassionant visió que Francesc Bailón ens ofereix d’aquest món, i que en paraules del propi autor «constitueix un dels últims bufs d’humanitat que li queden a aquest planeta», ens ha de mostrar el que un dia vam ser per entendre en el que ara ens hem convertit. A més, aquesta obra ens permetrà comprendre com un poble caçador i pescador ha passat a ser el mirall en el qual volen reflectir-se altres grups indígenes de la Terra.

Aquest llibre, profusament il·lustrat amb magnífiques imatges, tracta a més de temes que ens afecten a tots i especialment al poble inuit, com són l’escalfament global i la contaminació mediambiental que assolen el nostre planeta

Francesc Bailón Trueba (Barcelona, 1968). Després de llicenciar en Antropologia Cultural (Universitat de Barcelona), va decidir, el 1997, dedicar-se a l’estudi i investigació de la cultura inuit. Fins ara ha realitzat 21 expedicions a l’Àrtic, centrant el seu treball de camp a Kalaallit Nunaat (Groenlàndia). És professor i conferenciant de temes relacionats amb aquest poble i guia cultural de viatges a l’Àrtic.

.